Čím vybavit novou pizzerii nebo stánek s rychlým občerstvením

Každá pořádná pizzerie potřebuje pořádnou výbavu. Je jedno, jestli zakládáte restauraci ve městě, nebo kiosek u cyklostezky na vesnici, vždy byste měli dbát na to, aby vaše zařízení disponovalo kvalitním vybavením. Pokud jste se rozhodli otevřít si provozovnu s nabídkou pizzy, budete potřebovat několik základních přístrojů a pomůcek. Při jejich výběru zohledňujte hlavně kvalitu, výkonnost a bezpečnost. Následující článek vám napoví, co je třeba pro zprovoznění tohoto typu občerstvení pořídit.

V čem budete pizzu péct?

Pravá italská pizza se peče v kamenné nebo cihlové peci, ve které teplota snadno vystoupá až na 500 °C. Takto vysoká teplota zajistí, že pizza bude mít krásně křupavý okraj těsta a uvnitř bude hotová a vláčná. Problém menších provozoven spočívá v tom, že se klasická velká pec často do kuchyně nevejde a její pořízení vyžaduje velké investice. Pro menší restaurace či občerstvení je nasnadě řešení ve formě elektrické pece na pizzu. Díky moderním technologiím jsou již i elektřinou poháněné pece schopny dosáhnout vysokých teplot. Jejich velkou výhodou je, že nezaberou tolik místa, a navíc vypadají stylově. Stejně jako je tomu u klasických pecí, také u elektrické varianty se pro manipulaci s horkým pokrmem využívají lopaty na pizzu, jež jsou vyrobeny z aluminia.

Co použít na přípravu těsta

Jelikož práce s kynutým těstem není nic jednoduchého, budou se vám kromě klasických nástrojů, jako jsou mísy, vařečky či vál, hodit také automatické hnětače. Díky nim ušetříte spoustu času a budete se moci více soustředit na kvalitu výsledného pokrmu a zákaznický servis. O tom, že nebudete zatěžovat své paže, ani nemluvě. Posledním šikovným pomocníkem pro pizzerii je kynárna. S ní budete mít jistotu, že vám těsto vykyne přesně tak, jak potřebujete. Toto zařízení je velmi praktické, protože disponuje kolečky, díky kterým je možné ho snadno přesouvat. Kynárna je tak vhodná i do menších prostorů, kde nebude nikomu překážet.

Related Post